Normes de Joc

Registrar la inscripció i participar en l´esdeveniment suposarà declarar el coneixement i la completa acceptació, sense restriccions, de les regles de joc per part del jugador. L´incompliment d´aquestes normes pot suposar la seva expulsió de l´esdeveniment, sense dret a devolució ni compensació, i, a més, se li podrà denegar la participació en futurs esdeveniments.

Participants

Z-INFECTION és un esdeveniment públic obert a la participació a partir dels 10 anys d´edat, tot i que l´Organització es reserva el dret d´admissió.

Els menors de 14 anys hauran de participar acompanyats en tot moment d´un adult, també participant, que seguirà la mateixa sort que el nen al que acompanya (p.ex.: si un es converteix en zombi, l´altre també). Si l´adult no és familiar directe ni tutor legal del menor, haurà de portar amb ell l´autorització pertinent.

Els menors de 18 anys podran participar individualment, però hauran de portar a sobre la pertinent autorització signada pels seus pares/tutors, acompanyada d´una fotocòpia del DNI d´aquests.

Durant el joc, els participants portaran en tot moment el seu passaport apocalíptic i la seva targeta identificativa en lloc ben visible: verda els supervivents, vermella els zombis i groga els membres de l´Organització i actors. Puntualment, durant algunes escenografies, actors i organització poden no dur la seva identificació o portar-la d´un altre color per augmentar el realisme de l´acció o contribuir a la sorpresa.

Amagar la targeta identificativa, perdre el passaport apocalíptic o no comportar-se d´acord amb el teu rol, poden ser motius d´expulsió del joc. En cas de desacord o conflicte amb un altre participant, si pots, informa a un actor o membre de l´organització.

En general les diferents edicions s´organitzen en directa col·laboració amb una entitat local sense ànim de lucre, que és la que promou l´esdeveniment. En moltes ocasions, ells mateixos participaran en el joc com actors amateurs voluntaris y col·laboraran en la personalització i adaptació de la història i reptes a la seva població, permetent crear una edició totalment única i adaptada. Això aporta un grau de realisme addicional perquè pots trobar-te el carnisser la cantonada degollant zombis, o potser devoren a l´alcalde en plena Plaça Major, però sigues tolerant i no els tinguis en comte alguna relliscada: molts no seran actors professionals. Una edició serà, també, més o menys completa segons el número d´entrades venudes i/o l´aportació que l´Ajuntament hagi realitzat.

Hi haurà membres de l´organització de paisà que vigilaran el correcte desenvolupament del joc. Si aquests observen una conducta impròpia, poden arribar a expulsar-te. Són els únics autoritzats a portar la seva targeta oculta.

Prohibicions

Queda prohibit l´ús de qualsevol mitjà de transport públic o privat que no estigui sota el control de l´Organització i formi part del joc. L´ús de cotxes, motos, bicicletes, monopatins, etc. serà motiu de sanció i/o expulsió del joc.

També queda prohibit el consum de begudes alcohòliques i/o estupefaents abans i durant l´esdeveniment. Qualsevol participant que es trobi sota els seus efectes serà expulsat immediatament.

Està prohibida la més mínima agressió. Queda prohibit agafar, defensar-se, placar, carregar, colpejar, llançar objectes, etc. Si t´atrapen en un carreró sense sortida, dona´t per mort i encarna el paper al més pur estil "Walking Dead" i fes el paper de la teva vida com a "menjar de zombi". Si interactues amb un altre jugador, respecta que vulgui mantenir una distància de seguretat.

Està prohibit portar armes, reals o fictícies, a excepció dels actors i membres de l´organització explícitament autoritzats.

Terreny de joc

El joc es desenvoluparà en un entorn real, hi haurà altra gent aliena al joc amb qui podeu interactuar fins a cert punt: per exemple, podeu preguntar-los dubtes sobre com s´arriba a un determinat lloc, però no els digueu que hi ha uns soldats disparant dos carrers més amunt si veieu que ignoren que esteu participant en un joc. Si es necessari, aclariu que tot és una ficció.

El terreny de joc estarà limitat a la zona assenyalada als mapes que tindreu a la vostra disposició. Però tingueu en compte que compartireu el terreny amb la resta de gent aliena al joc, incloent els vehicles que circularan normalment, pel que heu d´estar atents i respectar les normes de trànsit aplicables a vianants. Totes les lleis i normes segueixen vigents durant el joc.

El joc es desenvoluparà per carrers i zones públiques, amb l´excepció d´algun terreny o local degudament habilitat i supervisat per membres de l´organització i/o actors. La resta de terrenys, locals i habitatges queden exclosos del joc i NO podeu entrar-hi.

Al llarg del terreny del joc poden habilitar-se determinades zones com a segures. Aquestes zones, indicades en el mapa, seran zones on els participants han de mantenir una actitud relaxada i on els zombis no poden infectar. Comissaries, hospitals, ambulàncies i altres llocs sensibles (i els seus voltants) són zones excloses, per defecte, del joc, on no s´hi pot accedir excepte, òbviament, en cas de necessitat real o urgència justificada.

Reptes, missions i proves

Al llarg del joc una sèrie de pistes plantejaran als Supervivents un conjunt de reptes i proves que podran realitzar. Algunes d´elles poden ser necessàries per a la seva evacuació final. Si no pots superar-ne alguna, busca indicis i pistes per arribar a la pròxima, no t´ofusquis massa i juga. L´important és divertir-se. Als Zombis també se´ls plantejaran una sèrie de missions per col·laborar amb l´expansió de la seva espècie.

Es poden introduir elements aleatoris, positius o negatius, en qualsevol moment per donar més dinamisme al joc. Tingues en compte que no tot el que sentis serà cert, fins i tot els actors poden donar-te pistes falses. Desconfia si la situació no pinta bé. Compte amb la resta de supervivents, et poden ajudar si no saps com continuar, però no te´n fiïs massa, no sigui cas que t´enviïn a entretenir una horda zombi mentre ells passen pel carrer del costat… potser no et podràs fiar ni de la teva ombra!

Els reptes NO són zones segures, a menys que els propis integrants l´assegurin dins de la pròpia acció que allà es representi. En cas d´un atac zombi, si esteu en un local, probablement podreu (com a mínim alguns) tancar-vos dins fins que passi, però, al bell mig del carrer, encara que estiguis parlant amb un actor, ets vulnerable... si l´actor va armat, pot protegir-te disparant al zombi, tot i que... també pot disparar-te a tu per fugir ell deixant-te com a esquer!

Cessió de material

Per la participació en el joc, Z-infection pot cedir material als jugadors. Aquests queden obligats a la seva custòdia, conservació i devolució a la finalització del joc, essent directament responsables del seu deteriorament i danys més enllà de l´ús normal i adequat al joc, així com de la seva pèrdua o robatori.

Aquest material pot incloure dispositius electrònics que complementin el joc i/o substitueixin les etiquetes identificatives o de control, introdueixin més jugabilitat i ampliïn amb més detall aquestes normes de joc. Si és necessari, se subministraran fulles de regles addicionals a tal efecte.

Supervivents

Els supervivents heu d´estar tots presents a l´inici del joc. A partir de llavors el vostre principal objectius serà seguir les pistes que rebreu per aconseguir superar els reptes que se us plantegin, intentant evitar caure a les mans dels zombis. L´inici del joc serà intencionadament confús i caòtic, emulant el que probablement passaria en realitat. Haureu d´investigar, buscar actors que us puguin ajudar, parlar amb altres participants i intentar esbrinar les pistes sense caure en trampes o enganys. Estigueu molt atents a les pistes que es donin durant l´escena inicial i on vagin els personatges.

La majoria de participants iniciareu el joc com a "vius", portant una targeta verda, però acabareu infectant-vos al llarg del joc i la canviareu per una de vermella. El vostre repte serà estar a l´alçada quan arribi el moment de "morir"… sols uns quants aconseguireu sobreviure i ser evacuats. Els que ho facin amb un major número de reptes superats, rebran una insígnia exclusiva com a recordatori de la seva proesa.

Tingues en compte que, per raons de seguretat, els zombis et mosseguen i infecten amb un simple contacte (a tu o qualsevol cosa que portis a sobre, p.ex. la teva motxilla), així que no et revelis si t´han atrapat, al contrari: posa´t en el paper i interpreteu... t´estan devorant! Un zombi, però, sols pot mossegar-te si t´entrega un adhesiu de mossegada i tu no tens armes amb les que defensar-te, cas en què hauràs d´entregar-li la meitat de la teva targeta verda i dirigir-te al Centre de Control d´Infectats. Durant la primera hora el virus no es gaire agressiu i molt probablement et podran administrar un antiviral, però a partir de llavors et sotmetran a un dels tests d´infecció que tindràs en teu passaport (no els utilitzis tu), per esbrinar l´abast de la infecció i que determinarà si val la pena que t´administrin l´antiviral o ja no hi ha marxa enrere. Si acabes convertir-te en zombi, pertinentment maquillat, podràs unir-te a una horda zombi i deambular pel poble infectant als pobres supervivents que quedin.

Zombis

Els zombis son portadors del virus i s´identifiquen amb la pertinent targeta vermella. A diferència de les pel·lícules, els zombis, en general, conserven part del seu intel·lecte i facultats motrius. Te´ls trobaràs movent-se en grup (hordes) però també deambulant individualment i, en aquesta cas, acostumen a córrer, i molt! Són els coneguts zombis "Zeta". No sembla que els sorolls els atreguin (tot i que si fas soroll saben que hi ets) però sí que s´ha observat certa atracció als llums intensos.

Ser zombi també és divertit: sou lents però el vostre número anirà en augment al llarg de la nit, i els supervivents estaran cada cop més cansats, el que anirà donant-vos avantatge. Poseu-vos en el paper i deambuleu pels carrers a la recerca de menjar, espanteu als participants, arrossegueu-vos, gemiu… sereu el centre de l´atenció mediàtica! Però sols podreu mossegar si teniu adhesius de mossegada, que aconseguireu passant cert temps en hordes abans de sortir de caça. Als zombis inicials se us indicarà el lloc de reunió inicial on començar el joc.

Les hordes són centres neuràlgics dels Zombis. Una espècie de ment comú els fa tramar plans i emboscades. De l´horda en surten contínuament nous Zeta així com petits grups amb missions concretes. A l´igual que amb els reptes dels supervivents, al finalitzar el joc, els Zombis amb un major número de missions completades, rebran una insígnia especial per donar testimoni de la seva sagnant trajectòria. Acabada cada missió hauràs de tornar a incorporar-te a una horda per validar-ne el resultat i restar a l´espera de que se t´assigni el teu pròxim objectiu. Tots els zombis formeu part de la facció Z-Resurrection.

El virus zombi no es sempre contagiós. Recorda que sols pots mossegar tenint adhesius de mossegada. No pots fer guàrdia o assetjar als participants en les immediacions d´un repte/prova o zona segura. No pots infectar a diverses persones alhora: acaba amb una i després segueix amb la teva missió. Un zombi no s´amaga, com a molt espera dret darrere una cantonada, NO ajupit darrere un cotxe, ni reacciona a l´instant a la velocitat del llamp. No són sigil·losos, no passegen tranquil·lament, no treuen a passejar al gos ni parlen pel mòbil ni "whatsappegen", no s´asseuen a menjar, etc. Els actors poden disparar-te i frenar el teu avanç. Qualsevol zombi que no es comporti com a tal pot ser desqualificat.

Defensa

Al llarg del joc pots aconseguir adhesius d´armes i munició. Si un zombi intenta mossegar-te i tu o un company teniu una arma i algun adhesiu de munició per utilitzar: et salves! queda´t la seva de mossegada i dona-li la teva de munició i segueix viu!

Realitat i ficció

El joc transcorrerà, majoritàriament, per la via pública, però també per espais privats habilitats a tal efecte. Tots ells poden estar poc il·luminats, haver-hi trànsit rodat, incloure boscos, zones verdes, horts, cases abandonades, espais tancats o poc habituals o de difícil accés, etc. Tots els espais expressament preparats per al joc ho hauran estat considerant mesures de seguretat adequades, però també balancejant els possibles riscs amb un elevat nivell de realisme de la ficció presentada. Això, juntament amb la poca il·luminació, l´adrenalina, la tensió del propi joc i la gent corrent, fan que sempre existeixi un determinat risc relativament elevat de caigudes, lesions o d´accidents.

Participant en el joc, declares conèixer i acceptar els riscos inherents a aquest tipus d´activitat i renuncies a interposar cap reclamació o denúncia per danys o perjudicis contra Z-infection per accidents fortuïts o derivats del teu propi comportament.

Tot participant ha de tenir molt clar fins quin punt qualsevol cosa és realitat i no ficció, i ha de ser molt conscient dels seus actes, doncs tot i estar participant en un joc, segueix essent-ne plenament responsable.

En cas que qualsevol participant hagi de dirigir-se a altres per comunicar alguna cosa sense deixar lloc a dubtes, haurà de fer-ho insistint amb la paraula REAL i aixecant un braç. Qualsevol missatge transmès amb un braç en alt ha de ser inequívocament interpretat com a real i fora de la ficció del joc. La Policia sempre es real i s´ha d´acatar qualsevol ordre que puguin emetre.

En cas de topar-se amb senyals de colors (especialment les luminescents) delimitant una zona o marcant una intersecció, corriol, porta o camí, han de ser interpretades com a PROHIBICIÓ si són vermelles, INDICACIÓ si són verdes. Així mateix no pot creuar-se una zona delimitada amb cinta vermella i blanca. En canvi, una groga i negra formarà part del joc. Davant un dubte, no et posis en risc, ni a tu ni als teus acompanyants o altra gent.

Recorda que tot és un joc, no corris riscos, ves en comte en tot moment, vigila i sobretot no corris en zones difícils, mullades, fosques, amb escales, accidentades, etc., i si veus qualsevol situació de risc, per a tu o per a altres, intenta minimitzar-la i comunica-ho a l´Organització. Encara que formi part de la proposta, si veus qualsevol possible risc que no desitgis assumir, comunica-ho i no l´assumeixis. Recorda que tot és una ficció i que segueixen vigents totes les lleis i normes. Segueixes essent l´únic responsable dels teus actes i n´hauràs de respondre com faries habitualment.

Z-infection no es fa responsable d´objectes perduts o danyats durant la participació en el joc.

Versió per imprimir